Comeback for Kræsj Pink

0
1127
Foto: Jonas Thorstensen

Den gamle is-favoritten – som ble lansert for første gang i 1986(!) – forsvant fra markedet i 2012 (i tidsperioden 2007 til 2010 gikk den under navnet «Bestis Bubbla). Diplom-Is skriver i sin pressemeldingen av det har vært et massivt krav fra forbrukerne om at den «legendariske» isen kommer tilbake. 

På Facebook finnes det en egen gruppe som forlanger den rosa isen med tyggis-pinne tilbake – med 25 000 medlemmer.

Produktet forsvant da ut av norske iskremdisker ettersom man ikke lengre hadde egnet maskin hos Diplom-is til å produsere denne isen.

Les: Foo fighters lover et sinnssykt 2020

Har investert i ny maskin
I 2019 investerte Diplom-Is i en ny maskin som gjør det mulig å produsere både gamle favoritter og helt nye iskremer. Dermed er det også duket for et comeback for Kræsj Pink.

Når Diplom-is nå bringer tilbake klassikeren har det vært avgjørende å sikre at produktet er helt likt som tidligere.

– Vi vet at folk vil ha klassikeren tilbake og da har det vært viktig for oss å sørge for at det var akkurat det de skulle få, derfor er det selvsagt brukt akkurat samme oppskrift som før, sier markedssjef for Småis og Multipack i Diplom-Is, Marianne Grøtte.

Les på Sporten: Birkir Bjarnason sjekker inn i Serie A

Tusenvis har krevd isen tilbake på markedet
Savnet etter den knæsj rosa isen med blå tyggegummi tupp har vært stort. Isen har en egen gruppe på Facebook med 25 000 medlemmer som har krevd å få den tilbake. Torsdag kveld i forrige uke ble det lagt ut en post fra en instagramprofil som undersøkte hvor stor interesse det ville være for å få denne isen tilbake. I skrivende stund har innlegget generert 340 000 likes.

– Siden isen ble tatt ut av markedet har det årlig kommet flere hundre forespørsler til Diplom-Is fra folk som ikke skjønner hvor den har blitt av. Da vi fikk den nye maskinen på plass var det ingen tvil om hva vi måtte gjøre, sier Grøtte.

Produktsjef for Kræsj Pink, Eli Aurdal Flønes, forteller at det store engasjementet har vært hovedgrunnen til at Diplom-Is har valgt å relansere klassikeren.

– Vi er utrolig glade for at forbrukerne ikke har glemt denne isen og at de virkelig har stått på for å få den tilbake. Jeg tror det handler mye om nostalgi og at nettopp Kræsj Pink sterkt representerer glede og gode barndomsminner for mange.

Feirer 90 år i år
I år feirer Diplom-Is hele 90 år.

– Kall det gjerne vår bursdagsgave til det norske folk. Kræsj Pink har blitt en legende i iskremverden og det er ekstra stas å kunne relansere dette produktet når vi ser det store engasjementet som er der ute, avslutter Aurdal Flønes.

Onsdag 15. januar kl. 16.00 er det mulig å få smake Kræsj Pink, da deler nemlig Diplom-Is ut et eksklusivt parti på 500 Kræsj Pink. Møt opp på sjøsiden på Østbanehallen for å få en is. Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.