Pokemon Go kopi: Nå vil katolikker løpe rundt med mobil

0
1307

Det satses på mindre kamp og mer bønn i denne helt nye Pokémon Go klonen lar spillere samle katolske helgener i stedet for monstre. «Follow JC Go» er et forsøk på å få med seg det som defineres som Generasjon Z.

For de som lurer JC står får Jesus.

Les: Verdens enkleste finte like genial på balløkka som i Champions League

Det er ikke bare helgenes som du skal samle (ikke fange), men også andre bemerkelsesverdige figurer fra Bibelen.

Den Italienske avisen Corriere della Sera har selv prøvd spillet som ble utviklet av Fundación Ramón Pané, en Florida-basert katolsk evangelisk gruppe. Selv om Vatikanet ikke direkte har noe å gjøre med spillet skal Pope Francis angivelig en fan. – Det er cirka 1,270 milliarder katolikker i verden, det vil sikkert hjelpe på interessen når Paven liker det.

Les: Vi gleder oss hemningsløst til Bohemian Rhapsody

«Francis er ikke en veldig teknologisk person, men han var i ærefrykt, han forsto ideen, det vi prøvde å gjøre: kombinere teknologi med evangelisering,» sa Ricardo Grzona, administrerende direktør for Fundación Ramón Pané, til Crux Now.

I motsetning til Pokémon Go, er det ikke forventet at spillere skal kjempe mot andre hengivne katolikker. Det er ikke noen treningsstudioer for spillere, og det virker lite sannsynlig at du vil kunne utvikle Jesus ved å mate ham med en viss mengde brød eller fisk.

I stedet erstattes Pokémon Gos kampelementer med filosofiske spørsmål som spillerne må svare når de kommer over helgener og andre bibelske navn. Forvente å fokusere mindre på å bli det aller beste at ingen noensinne var og mer på å grave dypt ned i hjertet for å gjøre litt vanskelig, men nødvendig sjelsøking.

Det ville heller ikke være et ordentlig katolsk spill uten elementer av bønn: Spillerne må spise, drikke og be for å få sine figurer til å gå opp til nye nivåer. Spillet oppfordrer også spillere til å ta litt tid til å lukte rosene – eller gå til kirken når de passerer en.

Følg JC Go er tilgjengelig nå for Android og iOS-enheter, men det er for tiden bare spillbart på spansk. Italiensk, portugisisk og engelsk versjon er på vei. – Tviler på at spillet kommer på norsk, men man vet aldri.