Programmet for by:Larm nummer 23 er klart

0
872
Det nye norske stjerneskuddet girl in red under by:Larm 2019. Foto: Amanda Iversen Orlich

Både artistprogram og konferanseprogram er klare til den 23. utgaven av bransjefestivalen by:Larm, som går av stabelen i Oslo 27-29. februar 2020. Denne gangen står musikkøkonomi og likestilling øverst på agendaen.

Musikkbransjen kan være lunefull. I hverdagene mellom episke konsertkvelder og etterlengtede plateslippdager er det en evig kamp om ikke bare å holde seg aktuell og i front, men også å i det hele tatt holde hodet over vannet.

Les: Billie Eilish vant fem grammy-priser og Morten Lindberg vant en

Økonomien endrer seg raskt, og hvert år snakker man om «døden av» et eller annet musikkfenomen man har tatt for gitt i uminnelige tider. Klubbdøden, festivaldøden, platedøden, vinyldøden. Du skjønner greia.

Gjennom 23 år med by:Larm har vi lært dette på den harde måten. Derfor tematiserer årets konferanse nettopp den økonomiske virkeligheten til musikkbransjen: små marginer og stor risiko. Den anerkjente New York-journalisten Liz Pelly kommer for å snakke om dominansen til Spotify, mens Bruce Pavitt fra plateselskapet Sub Pop skal fortelle om hvordan de omgjorde Seattle fra perifer filleby til verdens musikkmekka da han signerte Nirvana på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet.

Den norske punk-legenden Katja Benneche Osvold skal fortelle om hvordan hennes band banet veien for å booke konsertturneer på egen hånd, uten støtteapparat. Vi skal også se framover, gjennom festivalens egne state of-paneler som analyserer samtiden innen live, platebransje og artistutvikling.

Årets festival har også blitt preget av likestillingskampen. Programsjef Joakim Haugland lovet sommeren 2019 at hvis ikke by:Larm hadde 50/50 kjønnsbalanse på 2020-festivalen, ville han fratre stillingen. Dette har festivalen klart, og er med på å vise veien framover for et mer mangfoldig og inkluderende musikkliv.

Dette mangfoldet speiles i det som er det beste artistprogrammet festivalen noen gang har hatt, med de kommende storhetene og kunstneriske veiviserne fra hele verden.

Les på Sporten: God erfaring med Martin Ødegaard gjør det lettere for Filip Møller Delaveris å følge etter