Royal Mail hedrer Spice Girls

0
697

Royal Mails Spice Girls-frimerkesamling markerer bandets 30-årsjubileum. Samlingen er postvesenets første dedikert til en kun kvinnelig popgruppe.

Spice Girls har blitt hedret med et sett med Royal Mail-frimerker for å markere 30-årsjubileet for det britiske bandets dannelse.

De 10 hovedstemplene inneholder bilder fra 1997 Brit-prisene – inkludert Geri Horners union jack-kjole, laget av et kjøkkenhåndkle – i tillegg til ulike hovedoppvisninger og deres gjenforening for avslutningsseremonien til OL i London 2012.

Les: George R.R. Martin bekrefter tre nye «Game of Thrones» prosjekter

En ytterligere samling inneholder portretter tatt på settet til filmen Spice World fra 1997.

Spice Girls ble dannet i 1994 av far-og-sønn-duoen Bob og Chris Herbert, som forsøkte å lage et jenteband for å konkurrere med hitlistenes rådende boyband. De la ut en annonse i scenen der de spurte: «R.U. 18–23 med evne til å synge/danse?” En fem-del ble satt sammen med Michelle Stephenson, som snart ble erstattet av Emma Bunton.

Bandet ble drivhus i Maidenhead og begynte gradvis å overmanne ledelsen, og ble frustrert over deres langsomme fremgang og nektet å signere en kontrakt etter råd fra Victoria Beckhams far.

I mars 1995 hevdet de å ha laget en køyeseng fra boligen deres midt på natten, stjålet masteropptakene deres fra ledelseskontorene og brukt telefonboken til å spore opp en låtskriversamarbeidspartner, Eliot Kennedy, som hadde sett dem opptre. I et utstillingsvinde!

I juli 1995 hadde bandet funnet ny ledelse med Simon Fuller og signert med Virgin Records. Et år senere skulle de gi ut Wannabe, en global toppsingel som ble den bestselgende debutsingelen av en kvinnelig gruppe, og den første av ni britiske nummer 1 for bandet, inkludert tre Christmas No 1s.

Et informasjonsark gitt med frimerkene sier at de «drevet sin egen oppgang til kartdominans i en tid da jentegrupper ikke ble ansett for å være kommersielt levedyktige. Deres smittende poplyd og dristige ‘Girl Power’-filosofi endret musikkens ansikt og inspirerte en generasjon artister.»

Les på Engelske klubber: Jordan Henderson skjønner han har tabbet seg skikkelig ut

Gruppen delte seg uoffisielt rundt 2001, men ble gjenforent for live-turneer i 2007 og 2019.

Ryktene fortsetter å florere om fremtidige show. Melanie C og Horner har sagt at selv om medlemmene er interessert i å opptre igjen, er ingenting bekreftet.

Les på F7: Shakira-skulpturen «Hips don’t lie» avduket i Colombia

Frimerkene kommer i salg 11. januar, tilgjengelig i ulike samlerutgaver