Sci-Fi floppen Dune lages på nytt stappfull av filmstjerner

0
1089
Josh Brolin

Det er rart å glede seg til en film som er en remake av en film som var dypt skuffende da den kom i 1984. – Den amerikanske science-fiction- og fantasy-filmen var regissert av David Lynch og den kostet kjetting. -Frank Herbert sin bok fra 1965 «Dune» var en enorm suksess og da det skulle lages film kastet filmselskap store penger etter prosjektet.

Hovedrollene spilles av Kyle MacLachlan, Sting, Jose Ferrer, Virginia Madsen, Linda Hunt, Patrick Stewart og Max von Sydow.

Filmmusikken ble spilt inn av popgruppa Toto, med Brian Eno som produsent.

Også den nye Dune-filmen har stor tiltrekningskraft på stjernene. I følge The Hollywood Reporter er Josh Brolin ombord. Josh begynner å få en imponerende CV, som startet med Goonies og nå sist the Avengers.

Se: Ole Gunnar Solskjær – fire minutters eksplosiv målkavalkade


Josh Brolin er akkurat ferdig å filme det som i navnet er den aller siste Avengers filmen i denne omgang. Avengers: Endgame. Nå vil han hoppe inn et det som for mange blir sett på som et enormt sjansespill, men Brolin skal ha tillit til at regissør av Denis Villeneuve som blant annet har laget Sicario og Blade Runner 2049 skal kunne lose historien i havn på en god måte.

DUNE

Les på F7: WHO forslår å endre klassifiseringen av cannabis

Brolin skal spille Gurney Halleck, en troubadour-sverdmann som er lojal mot den sentrale Atreides-familien, han er nøkkelen til at den unge hovedpersonen Paul Atreides ‘kosmiske krefter vokser, som danner en revolusjon i det tette, kompliserte samling omkring «edle» familier som kjemper om kontroll i et feudalt futuristisk interstellar samfunn. Går det bra kan hele Herbers serie av anerkjente og bestselgende romaner bli til en rekke filmer.

Oscar nominee Timothée Chalamet (Call Me By Your Name) er Paul Atreides, allerede har en rekke skuespillere som Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling, Javier Bardem, Zendaya og Oscar Isaac blitt knyttet til produksjonen.

The Dune-historien er full av politikk, intriger, og mulighet for episke bilder. Mulholland Drive regissør David Lynch prøvde og mislyktes totalt med 1984s Dune, hans første og siste naturlig nok forsøk på et gigantisk budsjett.  -Den originale Dune er fullstendig usammenhengende, men er verdt en titt hvis du er Sci Fi, Lynch eller Sting fan og har lyst til å se noe veldig rart.

Villeneuve er også en produsent og «cowriter» av den kommende Dune-filmen sammen med Eric Roth og Jon Spaihts. Det ser ut til å begynne å filme i Budapest og Jordan allerede om et par måneder

Bakteppe

I år 10191 styres universet av de som kontrollerer produksjonen og konsumet av det livsforlengende og romopphevende krydderet melange. Krydderet befinner seg på ørkenplaneten Dune (også kalt Arrakis). Krydderet er således svært ettertraktet, men utvinnes bare av Fremens – et folkeslag som lever i stort antall på Dune. De andre tre planetene i dette universet består av: Planeten Caladan (huser Atreides-riket – de gode); Giedi Prime (hjemstedet til Baron Harkonnen og hans tilhengere); og Kaitain (der keiseren bor). Alle kongehusene har en felles interesse: Å få full kontroll over krydderproduksjonen på Dune – og således oppstår konflikten mellom de utrolig mektige imperiene. Men i Dunes ørken befinner det seg også gigantiske, kilometerlange uhyrer som spiser mennesker som om de skulle være insekter. Samtidig med at sammensvergelsen settes ut i livet venter innbyggerne på planeten på en messias som de ble profittert ville komme for lenge siden.

Litt om filmen
Dune ble dårlig mottatt av kritikerne og ble også en publikums fiasko da den gikk på kino. Hovedkritikken gikk ut på at filmens handling var rotete og ustrukturert. De dårlige kritikkene og besøkstallene gjorde at planene om en oppfølger ble skrinlagt. Filmen regnes blant de største høy-budsjetts filmfiaskoer i filmhistorien.

Produksjons-budsjettet var på 40 millioner dollar og inntektene kom opp i 30 millioner dollar.