Sensur gjør «Game of Thrones» til en dokumentar fra middelalderen

0
1261

Det er unektelig en del sex og vold i Game of Thrones, i Kina sensurer de så kraftig at det ser ut som en kjedelig dokumentar fra middelalderen. – Vi har sett sesong premieren med kinesiske øyne.  Regjeringen har kuttet ut sex, vold og som resultat en hendelse som var ekstremt viktig for handlingen var rett og slett borte.  

Advarsel spoilers Game of Thrones, sesong 8, episode 1, «Winterfell.»

Kampen om makten er fylt med sex, vold og overnaturlig horror, hva er igjen for kinesiske fans etter at regjeringen har vært flittige til å sensurere. HBO kinesiske parter Tencent har retten til å distribuere Game of Thrones i Kina, men de må respektere loven og har kuttet hele seks minutter av episoden «Winterfell».

Les: «Det kommer nye Star Wars filmer, men nå vil vi ta en pause»

Det meste som ble kuttet bort var rimelig standard som nakenhet, Bronn tilbringer tid sammen med tre kvinner før Qyburn henter han for noen oppgaver og volden som oppstår når Theon redder sin søster Yara.

Det er en meget viktig scene som er borte i Kina: Når Ned Umbers kropp er funnet festet til en skummel tegn på veggen som Night King har etterlatt for å sende en melding.

Myndighetene er imot «undead» skapninger og kutter det ut.  – Tenk deg TV serien Walking Dead uten de levende døde og vold.

Spiralen kommer i tillegg til å være i brennende form også «gjenskapt» med kroppsdeler som i seg selv blir kuttet ut for å være for voldelige og grusomme.

Les på Sporten: Marca: «Eden Hazard overgang kunngjort om få dager»

Symbolet til «White Walkers»

«NÅR ANDRE MENNESKER DISKUTERTE EPISODEN … HAR JEG VIRKELIG IKKE NOEN IDE OM HVA DE SNAKKER OM.»

De Kinesiske seerne får med andre ord ikke med seg hverken Ned Umbers død eller det meget skremmende budskapet fra The Night King.

Det har vært en storm av protester fra Kinesiske fans en bruker skrev en kommentar halv på engelsk og halv på kinesisk på Weibo, Kinas Twitter-lignende sosiale medieplattform: «Jeg vil ha pengene mine tilbake, #TencentVideo. Jeg vil ha tilbakebetaling, jeg vil ikke ha sensurert versjon av #GameofThrones #EighthSeason. »

Les på F7: Tysk studie viser elektriske biler slipper ut mer CO2 enn diesel

En annen bruker sa: «Da andre diskuterte episoden og sa at en liten herre ble brent til døde, hadde jeg virkelig ingen anelse om hva de snakket om. Jeg er målløs. For å sensurere blod og vold har hele historien blitt påvirket. »

Løsningen i Kina er som i så mange andre tilfelle, piratkopiering, en analyse gjennomført dagen etter premieren viser at «Winterfell» episoden er piratkopiert 55 millioner ganger.