Sex-tape skandalen har holdt verdens beste borte fra landslaget i fem år

0
1029
Karim Benzema

32 år gamle Karim Benzema er for lengst tilgitt av «det franske folk» for sin sextape skanddalen, men det ser definitivt ikke ut til at det franske fotballforbundet er enig. – Og så lenge de fortsetter å vinne trofeer biter ikke kritikken særlig godt.

Real Madrids redningsmann denne sesongen Karim Benzema har ikke de siste fem årene vært en del av det franske landslaget, til tross for at han er helt i verdenstoppen og en selvsagt del av et landslag, selv verdens beste.

Les: Kastet ut av nattklubb

Sextape-skandalen som rystet fransk fotball på høsten i 2015 har gått inn på Benzema som allerede før VM i Russland mente at det var på tide å legge saken bak seg og faktisk ta ut de beste spillerne, den gangen pekte han på lagkamerat Valbuena i et intervju med L’Équipe

«Alt begynte med hans historie. Vi kjenner ikke til sannheten. Og når jeg hører at han nå er klar for å spille med meg, og at han ikke bærer nag… Det er virkelig noe galt med ham»

«I starten fremstilte han meg som en kjeltring, han sa at jeg truet ham og skremte ham, alt man kan finne på. Og nå vil han plutselig spille med meg! Det er over halvannet år siden jeg har vært hans verste fiende, et dårlig forbilde, en bølle, at jeg må straffes, at folk drar meg gjennom sølen, at man skitner familienavnet mitt. Det er nesten to år siden jeg har fått lov til å se min beste venn. Mens han, han tar det med ro og sier at vi kan spille sammen. Han må slutte med dette våset!»

Benzema ble i november 2015 tiltalt for medvirkning til utpressing av Valbuena i forbindelse med en sextape sistnevnte hadde spilt inn med sin kone.

Les på Sporten: Jürgen Klopp nektes å hente en utfordrer til Roberto Firmino

Real Madrid-spissen har ikke spilt en fransk landskamp siden 8. oktober 2015 mot Armenia, som følge av sextape-saken. Landslagssjef Didier Deschamps har bestemt seg for å klare seg uten kontroversielle spissen som bare blir bedre og bedre. Vi tror sjansene i neste års EM blir mindre hvis ikke Benzema får gjøre comeback for «Les Bleus».

«Jeg har spilt 81 landskamper for Frankrike. Det ville vært fint å få en forklaring på hvorfor jeg er vraket. Hvis det er av sportslige årsaker, så er det av sportslige årsaker. Hvis det er på grunn av noe annet, så er det på grunn av noe annet. Men jeg skulle ønske jeg kunne blitt fortalt det ansikt til ansikt, mens man så meg i øynene»

Det franske fotballforbundet vet ikke hva de skal gjøre og har innkalt den meget bestemte landslagssjefen Didier Deschamps til et møte med tema om det er på tide å hente Karim Benzema tilbake på landslaget. – Det som skal muliggjøre en retur er «tilgivelsen» fra Mathieu Valbuena og det faktum at 35 åringen ikke lenger er aktuell for landslaget.