Sidse Babett Knudsen er tilbake i fjerde sesong av «Borgen»

0
1674

Fans av den danske politiske serien «Borgen» må, som vanlig, vente en god stund mellom sesongene. – Denne gangen er det Netflix som plukker opp deler av regningen i det som blir den fjerde sesongen.

Det er ikke satt noen endelig dato annet enn i 2022 og at den først for premier på DR (Danmarks radio) før den blir lagt ut på Netflix. – Senere i år kan du få gjensyn med de første tre sesongene på Netflix. Det har blitt stadig mer populært at det som i utgangspunktet er nasjonale serier, sprer seg utover både landegrenser og språk.

Den hemningsløst latinske El Dragon for eksempel, som er produsert i Mexico har kommet helt til avbalanserte Norge.

Les: Ny «Hunger Games» bok blir film

På ny gjenforenes «Borgen»-laget om har vunnet Peabody- og Bafta-pris for tidligere sesonger – blant dem serieskaper Adam Price, produsent Stine Meldgaard Madsen og skuespillerne Sidse Babett Knudsen, som spiller Birgitte Nyborg, og Birgitte Hjort Sørensen, som journalisten Katrine Fønsmark.

Les på Sporten: De 22 beste og katastrofalt dårligste keeperne hos Manchester United

Price og Meldgaard Madsen står også bak den norske Netflix-serien «Ragnarok».

I fjerde sesong møter seerne på ny politikeren Birgitte Nyborg, hennes personale og mediene som har i oppgave å følge henne – denne gangen i rollen som utenriksminister. Katrine Fønsmark er tilbake som journalist, nærmere bestemt nyhetsredaktør i en riksdekkende TV-kanal, etter å ha vært statsministerens pressesjef en stund.

– «Borgen» er en unik dansk historie om politisk og personlig drama som utspiller seg mellom menneskene som har ansvaret for å styre landet vårt, sier Christian Rank, dramasjef i DR, som lover «en samtidig og svært aktuell historie om et hett politisk tema med internasjonale implikasjoner».

«Borgen» ble lansert i 2010, og andre og tredje sesong fulgte i 2011 og 2013. De tre første sesongene ble solgt til mer enn 80 land og vant en rekke priser. Her hjemme var den å se på NRK.