Sir Elton John: «Watford kan ha reddet livet mitt»

0
1191

I sin nye bok fortelle Sir Elton John en overraskende mengde med både artige og spennende historier, fra det absurde hvor han låner en snø skuter til den blinde artisten Stevie Wonder til mentale problemer og depresjon. – Og ikke minst han skriver om hvordan han kom seg ut av problemene. 

For Elton John sin del ble fotballklubben Watford ble redningen, engasjementet og det sosiale fikk han i gjennom «de verste periodene i livet» på 1980-tallet. – Det har blitt til et livslangt kjærlighetsforhold, mellom den nå 72 år gamle artisten, fotball-klubben og klubbens fans. Man kan egentlig si at Watford og Elton John reddet hverandre.

Les: Nå blir det enda mer Radio Gaga

I selvbiografien «Me» skriver han blant annet om sin kjærlighet til klubben og at den kan ha vært med på å redde livet hans. Popstjernen var med på reisen da klubben reiste seg fra bunnsjiktet av daværende 4. divisjon til å bli nummer to i den engelske toppdivisjonen i 1982/83.

«Jeg var styreformann i den verste perioden i livet mitt. År med avhengighet og ulykkelighet, feilslåtte forhold, dårlige økonomiske avtaler, rettssaker og en uendelig uro… Gjennom alt dette var Watford en konstant kilde til lykke».

«Hvis jeg ikke hadde hatt fotballklubben, gudene må vite hva som hadde skjedd med meg. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg tror Watford kan ha reddet livet mitt»

«Av åpenbare grunner er det biter fra åttitallet jeg ikke husker, men hver eneste Watford-kamp er som brent inn i minnet mitt»

Les på F7City: Hva skjer når byer forbyr biler?

Her kan du se og høre Elton Johns tale etter at han fikk en tribune oppkalt etter seg på Watfords hjemmebane i 2014:

 

Ertet av kongehuset
Rockestjernen skriver også at han har fått noe tyn for sin lidenskap til Watford på 70-tallet – blant annet fra det engelske kongehuset, nærmere bestemt av Prince Phillip, ektemannen til dronning Elizabeth II.

Elton John bodde på det tidspunktet nær Windsor Castle og kjørte sin Aston Martin lakkert i Watford-fargene, gul med røde og svarte striper.

– Latterlig. Det får deg til å se ut som en narr. Få det bort, sa Prince Philip, ifølge boken.

Les på Sporten: Steven Gerrard er nå «The Man» i Skottland

Kallenavnet til Watford ble som på grunn av Elton John sitt engasjement, blant annet som styreformann kalt Rocket Man (Elton Johns Rocket Man) etter en av hans største hitter.