Slipper filmmusikken til «Knutsen & Ludvigsen 2 – Det Store Dyret».

0
1483

Universal Music og Tordenfilm slipper i dag filmmusikken til «Knutsen & Ludvigsen 2 – Det Store Dyret».

Albumet inneholder flere kjente og kjære komposisjoner av Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen, som «Ku I tunnelen», «Hallo! Hallo!» og «Dum og deilig», arrangert og produsert av Kåre Vestrheim, og sunget av hovedrolleinnehaverne John Brungot og Hermann Sabado.

Les: Bruce Springsteen slipper album med the E Street Band!

Albumet inneholder også Racers versjon av «Sjørøverkaptein Knutsen», samt tilleggskomposisjoner signert Vestrheim bygget på Dolmen/Lorentzens musikkskatter. Både Brungot, Sabado og Vestrheim hadde tilsvarende roller i filmmusikken til Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin fra 2015.

Filmen, som har Norgespremiere 25. september, er regissert av Rune Spaans og Gunhild Enger, produsert av Ingunn Sundelin og Eric Vogel, mens manuset er signert Øystein Dolmen basert på karakterer og univers skapt av Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen. Filmen har verdenspremiere i Trondheim 11. september.

I 2020 markeres også 50-årsjubileumet for Knutsen & Ludvigsens første album Knutsen & Ludvigsen (1970). I perioden 1970 til 1983 ga de ut syv album, i tillegg til en rekke teater-, radio- og fjernsynsproduksjoner. Knutsen & Ludvigsen vant Spellemannprisen for beste barneplate i 1972 og i 1983.

Les på Sporten: Bekreftet: Bud kommet – kan sende Sørloth rett opp i stjernehimmelen