Sony ønsker en «smooth» overgang: Start på PS4, fortsett på PS5

0
1089

Det store spørsmålet er alltid, når man går fra en versjon til en annen, er det som kommer «bakover kompatibelt»? Mange selskaper er eksperter på å gjøre endringer som tvinger brukerne til å kjøpe alt en gang til. 

Det kan virke som om Sony har hørt på folket og den sjefen for PlayStation ønsker en Smooth overgang, ideen er at du kan starte på PS4 og så fortsette på PS5.

Les: «Vet ikke om dette blir siste Rambo-film»

I en samtale med CNET sa PlayStations nye administrerende direktør Jim Ryan at selskapet ville tilby «cross-generational play», noe som betyr at folk kan starte et spill på PS4, fortsette det på PS5 og deretter bytte tilbake, hvis de vil. Det betyr blant annet at de vil beholde alle vennene de har fått på veien. – Det ville være «sosialt» selvmord å bytte plattform, noe som alvorlig ville redusere inntektene til Sony, hvis de ikke hadde funnet en løsning på det.

«Uansett om det er bakoverkompatibilitet eller muligheten for cross generational play, kan vi overføre «samfunnet» til neste generasjon,» forklarte han. «Det vil ikke være et binært valg om du må være enten på PlayStation 4 eller neste genereasjon for å fortsette vennskapet ditt.»

Det er vanskelig nok å følge med, når dine venner vil spille et spill og du vil fortsette med det du har.

Les på Sporten: Adam Lallana prater ut om fremtiden

Ryan forklarte at den nye maskinvaren vil være «smør glatt», og tilbyr 4K visuelle bilder på 120Hz. Hvorvidt TVen din vil støtte den typen oppdateringshastighet, er en annen sak, men det er fortsatt hyggelig å ha.

Sjefen snakket også om VR som mange opplever har stått litt stille de siste årene, det gjelder også hos Sony:  «Vi har ikke noe å si om noe potensielt neste VR-produkt på dette stadiet,» sa han og tilføyde at selskapet fortsetter å «tro at VR har potensial til å være en virkelig meningsfylt del av fremtiden for interaktiv underholdning.»

Les på Helsesjefen: Hvordan gå ned i vekt, støttet opp med forskning