Forbes: Jay-Z tidenes første hiphop-dollarmilliardær

0
870
Beviset på at Jay-Z er søkkrik kan du se til høyre i bildet.

Shawn Carter eller Jay-Z som han har valgt til sitt artistnavn beveger seg inn i en eksklusiv klubb av artister som har blitt dollarmilliardærer i følge finansbladet Forbes. 

Jay-Z er den første hiphop-artisten i verden som har en formue på over en milliard dollar, om lag 8,7 milliarder norske kroner. – Shawn Carter kommer fra Brooklyn i New York, det var ingen ting i hans barndom som skulle tilsi han senere i livet skulle bli så rik. – På egenhånd har han tjent penger på musikken og senere på eiendom, alkohol og kunst.

Les: I «Coming to America 2» er Eddie Murphy prins og sin egen erkefiende!

Artisten har også investert i en rekke selskaper, blant annet Uber. Ifølge Forbes er investeringene hans i Uber verdt 70 millioner dollar, omtrent 600 millioner norske kroner.

49-åringen har også tjent 100 millioner dollar på strømmetjenesten Tidal, som for øvrig er under etterforskning i Norge.

I tillegg til å eie en toppleilighet i det velstående strøket Tribeca på Manhattan i New York, eier han sammen med sin artistkone Beyoncé store eiendommer i East Hampton i New York og i Los Angeles-området Bel Air.

Artisten Dr. Dre erklærte seg selv som den første hiphop-milliardæren i 2014, men Forbes estimerer at han hadde en formue på 800 millioner dollar den gang.

Les på Sporten: Real Madrid får uventet konkurranse