Yes slipper dobbelt livealbum

0
932
Yes 50 Live

Bandet Yes feiret 50-års jubileum med en stor turné i løpet av fjoråret hvilket inkluderte Europa, Nord-Amerika og Japan. I år er «the Rock and Roll Hall of Famers» tilbake med et dobbelt livealbum innspilt under bandets nevnte jubileumsturné.

Dobbelalbumet titulert Yes 50 Live blir utgitt 2. august via Rhino Records som to CDer og fire LPer. Samme dag vil låtene også bli tilgjengelig via strømmetjenester. Albumcoveret er malt av Roger Dean, som gjennom sine cover har vært medpå å skape en særegen Yes identitet. CD og LP-versjonene kommer med en 8-siders bok som inneholder bilder fra turnéen tatt av the Gottlieb Brothers.

Les: Katy Perry slipper første nye sololåt siden 2017

Yes 50 Live inneholder 13 live-versjoner av viktige låter som har vært med på å gjøre Yes til et av rockehistoriens mest spennende, legendariske og progressive band. Det som gjør dette albumet enda et hakk mer ekstraordinært er hvor mange av bandets medlemmer som er med. Under ekstranummeret i Philadelphia var nemlig hele 10 medlemmer av bandet på scenen inkludert Steve Howe, Geoff Downes, Alan White, Billy Sherwood og Jon Davison, Jay Schellen, pluss (tidligere medlemmer) Tony Kaye, Patrick Moraz, Tom Brislin og Trevor Horn. Patrick Morax er med på Soon og Tony Kaye på “Yours Is No Disgrace”, “Roundabout” og “Starship Trooper”.

Live-innspillingene på Yes 50 Live vever sømløst inn repertoar fra flere tidsepoker, og inneholder låter fra 10 ulike studioalbum innspilt mellom 1970 og 2011. Albumet inneholder høydepunkter fra deres katalog så som «Starship Trooper», fra The Yes Album (1971), «Roundabout» fra Fragile (1971) og tittelsporet fra Close to the Edge (1972). Men dette nye livealbumet har også med noen av bandets mest eksperimentelle låter som «The Ancient», en låt fra Tales From Topographic Oceans (1973), og «Soon», som er den siste delen av «The Gates of Delirium» fra Relayer (1974).

Les på Sporten: Champions League «løper» har sluppet ut og er hyperaktiv

Yes 50 Live Track Listing:

4LP

Side One

1.“Close To The Edge”

(v)“The Solid Time Of Change”

(vi)“Total Mass Retain”

(vii)“I Get Up I Get Down”

(viii)“Seasons Of Man”

Side Two:

“Nine Voices (Longwalker)”

“Sweet Dreams”

“Madrigal”

Side Three:

“Soon” ’Soon’

Side Four:

«Awaken”

Side Five:

“Parallels”

“Excerpt From The Ancient”

Side Six: 

“Yours Is No Disgrace”

“Excerpt From Georgia’s Song And Mood For A Day”

Side Seven: 

“Roundabout”

“Starship Trooper”

a. “Life Seeker”

b. “Disillusion”

c. “Wurm”

2CD

Disc One

1.“Close To The Edge”

(v)“The Solid Time Of Change”

(vi)“Total Mass Retain”

(vii)“I Get Up I Get Down”

(viii)“Seasons Of Man”

2.“Nine Voices (Longwalker)”

3.“Sweet Dreams”

4.“Madrigal”

5.“We Can Fly From Here, Part 1”

6.“Soon”

7.“Awaken”

Disc Two

1.“Parallels”

2.“Excerpt From The Ancient”

3.“Yours Is No Disgrace”

4.“Excerpt From Georgia’s Song And Mood For A Day”

5.“Roundabout”

6.“Starship Trooper”

a. “Life Seeker”

b. “Disillusion”

c. “Wurm”