Stormzy og Wilfried Zaha kjøper AFC Croydon

0
455

Ryan Reynolds og gjengen har vist veien ved å kjøpe og blåse liv i Wrexham AFC. Finn et lovende klubbprosjekt langt nede i divisjonssystemet, samle sammen de rette investorene og stjerner som åpner døra i medieverden – og gi gass! På tirsdag bekreftet AFC Croydon Athletic at de hadde fått seg nye, kule eiere. For rapperen Stormzy gir klubbkjøpet også en dypere mening.

Hvis du skal lete etter klubben i det engelske divisjonssystemet, må du belage deg på solid scrolling nedover siden på skjermen. AFC Croydon Athletic befinner seg i engelsk niende divisjon: Combined Counties League Premier Division South, der de endte på 15. plass av tjue klubber. Nå har de trolig for første gang i historien skapt overskrifter utover lokalområdet.

Paret er oppvokst bare et steinkast fra der stadionen til klubben ligger. Stormzy og Zaha er to av tre i et konsortium som kjøper klubben som ligger utenfor ligasystemet i England. «Konsortiumet vil eie og drive det som er barndomsklubben deres» sier AFC Croydon i en pressemeldingen.

Les: Nå kan du kjøpe «Exit-hytta»

STORMZY solgte over 630 000 album. Det bestselgende albumet til STORMZY er HEAVY IS THE HEAD, som solgte over 320 000 eksemplarer. Han snitter på 9,3 millioner månedlige lyttere på Spotify

Her er en av hans senste sanger som ble gitt ut for noen dager siden.

LES: Ny protest mot Glazer-familien

Klubben gikk ut med et kunngjøring på twitter, hvor et konsortium som inkluderer musikeren Stormzy og Premier League-stjerna Wilfried Zaha. Rapperen Stormzy er født og oppvokst i Croydon, nå regnes han som et av de største talentene på musikkscenen som brenner for «diverse representation in the football industry» med Adidas som sponsor i prosjektet.

Zaha begynte sin fotballkarriere i Crystal Palace, før han dro til Manchester United i 2013. Den overgangen ble mislykket, og Zaha dro tilbake til Palace i 2015.

Han spilte to landskamper for England, før han byttet landslag til Elfenbenskysten. Zahas kontrakt med Palace går ut i slutten av juni

Skal bli spennende å følge fremover.

LES OGSÅ: Lewandowski og Gündoğan sammen igjen etter ni år