Microsoft signerer «bindende avtale» for å beholde Call Of Duty på PlayStation etter Activision-fusjonen

0
397

PlayStation-fans gleder seg, fordi det ser ut til at Microsofts Activision Blizzard og Call of Duty-overtakelsessaga snart kan være over.

Da Microsoft kunngjorde sine intensjoner om å kjøpe Activision Blizzard for vanvittige 68,7 milliarder dollar i januar 2022, er det sannsynlig at mange av oss trodde at dramaet ville ha vært over og ferdig lenge før nå.

Les på F7: Norges rykte: «Uvennlig og svært dyrt»

Dessverre, det har vært mange støt på veien, slik som markedsregulatorer i USA og Storbritannia har avvist avtalen, noe som har satt overtakelsen i tvil. Den amerikanske markedsregulatoren FTC forsøkte å blokkere overtakelsen, men Microsoft hadde nylig vunnet den kampen i retten.

Nå venter vi på prosessen til den britiske markedsregulatoren, CMA, som hadde blokkert avtalen med bekymringer over Microsofts høyborg på skyspillteknologi, dersom Activision Blizzard-overtakelsen skulle skje.

En annen fremtredende motstander mot overtakelsen har vært Sony med PlayStation-sjefen, Jim Ryan som leder ansvaret. Microsoft hadde angivelig forsøkt å jevne ut ting ved ikke bare å tilby Sony en 10-års avtale for å sikre at Call of Duty-serien forblir på PlayStation i minst den perioden, men Nintendo ble også tilbudt en lignende avtale. Nintendo hadde godtatt det forslaget, mens Sony hadde avvist det.

Les på Sporten: Mauricio Pochettino har hentet høyreving fansen mener faktisk har vinger

Likevel, i en annen vri i denne historien, har Microsoft og Sony endelig kommet til enighet og har kommet sammen i en avtale som vil «beholde Call of Duty på PlayStation etter oppkjøpet av Activision Blizzard,» twitret Xbox-sjef Phil Spencer.

Detaljer om avtalen er foreløpig ikke offentliggjort, men uten tvil vil spillere over hele verden være glade for at denne sagaen tilsynelatende nærmer seg slutten. I forsvaret av Microsoft har det alltid hevdet at Call of Duty vil forbli multiplattform dersom overtakelsen skulle fullføres, men vi antar at Sony ønsket ekstra forsikring om at de ikke ville miste en av de største franchisene gjennom tidene når den 10-årige avtalen utløper.

Så nå som Microsoft vant kampen med FTC samt en avtale med Sony, hva er det neste? For det første har vi fortsatt den lille saken om at Microsoft og Storbritannias CMA kommer til en løsning. Når det gjelder Call of Duty-serien, kan vi snart se franchisen på Xbox Game Pass i nær fremtid? Dessverre ikke, ser det ut til.

Tilbake i oktober 2022 ble det avslørt at på grunn av en allerede eksisterende avtale, hadde Activision og Sony satt: «restriksjoner på muligheten til Activision Blizzard til å plassere Call of Duty-titler på Game Pass i en årrekke». Det antas at denne avtalen kan løpe frem til 2025.

Det gjenstår å se om de nylige avsløringene av avtaler som inngås mellom Microsoft og Sony vil fremskynde prosessen med at Call of Duty kommer til Xbox Game Pass. Men hva om en del av den avtalen innebar at Call of Duty-serien kom til PlayStation Plus-abonnementstjenesten? Som de sier, se denne plassen.