Tom Hanks skal spille i Hollywood versjonen av «En mann ved navn Ove»

0
577

Det er svært lite glitter i Fredrik Backmans store romanhit «En mann med navn Ove» fra 2012 og den påfølgende svenske filmen fra 2015 med Rolf Lassgård som Ove.

Handlingen for de få som ikke har sett filmen eller lest boken er som følger. 59-åringen Ove er nabolagets hissigste ordensmann, som for noen år siden ble kastet ut som styrer av borettslaget. Men det gir Ove blanke i og styrer fremdeles med jernhånd over fellesarealene.

Når høygravide Parvaneh med familie flytter inn i rekkehuset over veien, og ved et uhell rygger inn i Oves postkasse blir det starten på en komisk og hjertevarm historie om ufyselige katter, uventet vennskap og en kjærlighet så sterk at ikke engang døden virker skremmende.

Les: En liten sniktitt på den nye Nick Cave og Warren Ellis- filmen

SF Studios bekrefter de vil starte innspillingen i Pittsburgh nå i februar av den amerikanske versjonen av Fredrik Backmans suksessroman «En mann ved navn Ove». i Hovedrollen Tom Hanks som Ove (har byttet navn til Otto)

Ved siden av Tom Hanks vil vi også få se Mariana Treviño, Rachel Keller og Manuel Garcia-Rulfo i rollene. Manuset er skrevet av David Magee («Historien om Pi»), mens Marc Forster ( «Quantum of Solace») regisserer. De to har tidligere laget filmen «Finding Neverlands» sammen.

SF Studios produserer «A Man Called Otto» med Fredrik Wikström Nicastro som svensk produsent i tospann med Tom Hanks kone, skuespilleren og artisten Rita Wilson. Tom Hanks og Gary Goetzman er også med på produsentlaget.

Les på Sporten: Paolo Maldini: – Vi diskuterer med Zlatan

Filmen baserer seg på Fredrik Backmans store romanhit fra 2012. Boken har solgt i mer enn sju millioner eksemplarer på verdensbasis, og den lå på New York Times’ bestselgerliste i 77 uker på rad da den utkom over dammen.