Var minutter unna konkurs, i dag er han milliardær

0
831
Riccardo Zacconi

I 2003 var en italiener med navnet Riccardo Zacconi så og si konkurs. – Sammen med sine fem medstiftere hadde han brukt alle sparepengene sine inn i et spillselskap med navn Midasplayer. Han måtte selge alt og flytte sammen med en venn for å ha til mat og det de trengte i selskapet. 

I siste sekund klarte Zacconi og hans partnere å få en investor for spillselskapet sitt. Et selskap som skulle ende opp med å bli en av verdens mest suksessrike i spillindustrien og gjøre grunnleggerne til milliardærer.

Midasplayers, senere omdøpt til King, utviklet hundrevis av små spill, men alt endret seg plutselig da en av grunnleggerne en dag satte i badekaret sitt og fikk ideen til Candy Crush Saga.

Les: Fortnite tjente over 15 milliarder i 2019

”Vi lanserte spillet i november 2012, og i slutten av måneden hadde spillet eksplodert. Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier Riccardo Zacconi i et større intervju med CNBC.

En av de mest ivrige spillere her hjemme er vår egen statsminister Erna Solberg som ved flere anledninger ble observert på eventyr med sin Ipad.

Det første året ble Candy Crush Saga lastet ned en halv milliard ganger, og spillet tjente fire millioner dollar om dagen.

De fem gründerne sendte spillselskapet sitt til New York Stock Exchange, og i november 2015 traff de den virkelig store jackpoten. Da kunngjorde spillgiganten Activision Blizzard at den hadde kjøpt King for rundt 40 milliarder dollar.

Og da de fem gründerne fortsatte å eie store aksjer, ble de alle milliardærer med ett slag.

Riccardo Zacconi fortsatte som King’s CEO, men trakk seg i mai i fjor. Han er i dag styreleder – med en årslønn på 160 millioner kroner. – og sammen med sine tidligere King-grunnleggere, har opprettet et venturefond som investerer i selskaper.

Les på Sporten: Haalands første intervju etter overgangen til Dortmund

Den velstående italieneren har en god idé for gründere.

«Hvis du har en lidenskap, en lidenskap, er den eneste risikoen i livet ikke å prøve å forfølge den,» sa Riccardo Zacconi til CNBC.

De forskjellige versjonene av Candy Crush-spillet er så langt lastet ned nesten 3 milliarder ganger. Selskapet bak har også laget populære spill som ‘Bubble Witch Saga’, ‘Farm Heroes Saga’ og ‘Pet Resque Saga’.