Vi drakk morgen-øl!: «Selvfølgelig var det uprofesjonelt»

0
862

Peter Schmeichel fyrer opp med historier fra gamledager i et intervju med Swiss Blick foran Danmarks kamp i alpelandet Sveits i EM-kvalifiseringen

Selv om han avsluttet sin landslagskarrière i 2001, er Peter Schmeichel fremdeles et navn de drar opp utenlands når Danmark er motstander i en landskamp. – I hvert fall i Sveits, der den danske legenden er blitt intervjuet av Blick før lørdagens slagsmål mellom de to nasjonene i EM-kvalifiseringen.

Les: Call of Duty-traileren kliner til med «Enter Sandman» slik du aldri har hørt det før

Den gamle keeperstjernen forteller historier, i I 1991 smilte livet til Schmeichel

Sammen med Brøndby hadde han sendt Torpedo Moskva ut av kvartfinalen i UEFA-cupen. Den daværende keeper-kometen ble til og med en av heltene i straffesparkkonkurransen.

Det hele ble feiret i København, forteller Schmeichel til Blick.

Les på Sporten: Gigantene Tottenham og Real Madrid er enige

Festet på gaten
Brøndby skulle ikke spille kamp de påfølgende dagene, så spillerne festet før klokka 10 om morgenen. Her gikk målvakten og Kim Christofte, som scoret på det avgjørende sparket til en kiosk for å spise frokost.

«Vi så forsidene til tabloidavisene foran kiosken. På den ene var han, og på den andre var jeg. Vi dro inn der, kjøpte alle avisene de hadde og en ekstra øl til hver», forteller Schmeichel til Blick.

«Vi satt og drakk dem foran kiosken. Profesjonelle fotballspillere! Klokka 10 om morgenen. Menneskene rundt oss jublet og ropte. Vi feiret og var idioter, men ingen video ble spilt inn eller noen bilder ble tatt. Ingenting.

«I dag ville alle filmet. Det ville bli lagt ut på sosiale medier og folk ville si: ‘Se hvor uprofesjonelt!’. Selvfølgelig var det uprofesjonelt, men vi feiret seieren. I dag hadde vi blitt korsfestet, sier Schmeichel.