Vil du bli 20 år eldre på 2 år, ta jobben som Manchester United manager

0
978
Jose Mourinho ble fort en gammel mann

Det mangler ikke på bildebevis på at det å være Manchester United manager ikke er bra for helsen din. – Ole Gunnar Solskjær gikk i sin tid under navnet «Baby Faced Assassin» nå ser han ut som en mann du ville reise deg for på trikken. 

Da Ole Gunnar Solskjær ankom Old Trafford i desember 2018 med melkesjokolade i gave til dama i resepsjonen var det mange som kommenterte at han så ung ut og samtidig mente han ikke var erfaren nok for oppgaven.

Les: OL-pappsengene tåler sex – men bare to personer om gangen

Men! – Er det managere som ikke er sterke nok eller selve klubben som suger livskraften ut av deres ledere. Det kan være en trøst at vi alle skal bli gamle hvis vi overlever, men det er litt kjipt at det går så fort.

Se så vital, ung og blid Ole Gunnar Solskjær så ut da han ble Manchester United manager

Solskjærs lag tapte mot Burnley onsdag kveld, noe som betyr at de nå har tapt åtte kamper i ligaen denne sesongen, og Sean Dyches menn har vunnet flere seriekamper enn United siden Oles interimsrolle ble permanent i april i fjor.

Les på Sporten: Abid Raja ny idrettsminister

Til tross for sine problemer, kan den tidligere manageren i Cardiff City og Molde ta trøst i det faktum at han langt fra er den eneste som har blitt 20 år på noen måneder.

Faktisk har alle lederne siden Sir Alex Ferguson ble pensjonist i 2013 gjennomgått lignende med David Moyes, Louis van Gaal og Jose Mourinho som alle så langt verre ut etter noen måneder enn dagen de ankom.

Les på Helsesjefen: Dedikerte fotballfans har større risiko for hjerteinfarkt på grunn av stress

Moyes transformasjon er sannsynligvis den mest oppsiktsvekkende med tanke på at den nåværende West Ham-sjefen ikke engang varte et helt år med kontroll over laget.

Han tok over for Fergie og ble sparket før slutten av 2013/14-sesongen, da nederlaget til sin tidligere lag Everton hadde bekreftet at United ikke ville være i den påfølgende sesongens Champions League.

Van Gaal varte i to sesonger på Old Trafford og leverte klubben tilbake i Europas elitekonkurranse og vant FA-cupen, men ble sparket like etter cupsuksessen.

Les på F7: Virtuell motorsport – den neste store tingen?

Jose Mourinho varte i to hele sesonger, og vant Europa League og League Cup, men hans beryktede tredje sesongsyndrom satte snart inn og han ble sparket.

Spurs-sjefen var alltid kjent for sin skarpe klessans og stil, men lignet ofte mer på en mann som gikk gjennom en midtlivskrise i United.

Effekten på de fire lederne siden Fergie har fått United-jobben til å se like belastende ut som å drive et land og alle fire menn kunne lett blitt «impeached».

Les på Helsesjefen: Dedikerte fotballfans har større risiko for hjerteinfarkt på grunn av stress

Et spørsmål man kan stille seg er, hvor mye skulle du tatt betalt for å gi bort 20 år av ditt liv?.