Woody Allen og Amazon med millionforlik

0
718
A Rainy Day in New York

Filmregissør Woody Allen og Amazon har blitt enige om et oppgjør etter at  selskapet skrapet kontrakten med Allen. I februar kom det inn et søksmål til Amazon fra allen på for 68 millioner dollar for å ha kansellert totalt fire filmer.

Han hevdet da at Amazon brukte gamle og ‘ubegrunnede’ beskyldninger om at han hadde utnyttet sin adoptivdatter seksuelt som grunn til oppsigelsen. – Amazon har imidlertid hevdet at selskapet sa opp kontrakten fordi Allen hadde kommet med ufølsomme kommentarer om MeToo-bevegelsen.

Les: Innfører restriksjoner på dataspill for personer under 18 år.

Nå har de to partiene nådd et forlik – dog uten å opplyse om vilkårene. I følge noen nære prosessen sier at «det til slutt ikke var noen vinnere» i saken.

Allen har alltid avvist anklagene i forhold til sin adoptivdatter. De var gjenstand for en etterforskning i sin tid, men han har aldri blitt siktet.

Imidlertid gjentok hans adoptivdatter, Dylan Farrow, sammen med Allens tidligere kjæreste Mia Farrow i 2018-tiltalene i kjølvannet av MeToo-bevegelsen.

Det fikk saken til å blusse opp igjen, og flere Hollywood-skuespillere distanserte seg fra Allen. 83 år gamle Woody Allen er kjent for filmer som ‘Manhattan’, ‘Annie Hall’, ‘Hannah and Her Sisters’ og nylig ‘Midnight in Paris’.

En av filmene hans under Amazon-kontrakten, ‘A Rainy Day in New York’, var i ferd med å bli ferdigstilt før Allen ble henlagt av e-handelsgiganten. Den hadde deretter premiere i flere europeiske og søramerikanske land for en blandet mottakelse.

Les på Sporten: Peter Schmeichel «Det beste ville vært at Åge Hareide fortsatte»