Zlatans liv så langt blir film

0
738

«Jeg er Zlatan» handler om hvordan Zlatan Ibrahimović ble stor. – Det var ikke en logisk linje fra en gutt som det var vanskelig å holde styr på i Rosengård en bydel i Malmö til en utrolig karriere som gikk ut i verden via Ajax til blant annet Juventus, Barcelona, Inter Milan og Manchester United.

Nå er det AC Milan som gjelder for guds gave til fotballen. Det har tatt tid for regissør Jens Sjögren å utvikle filmen, de har hatt store problemer med å finne en som var troverdig som unge Zlatan.

Les: Ville selge James Bond for 5,5 milliarder

«Alt har hengt på det å finne rett kar til å spille Zlatan. Ikke bare må han ligne rent utseendemessig, men han må også ha samme attitude, utstråling og måte å snakke på»

Høyde og velutviklet ballfølelse var andre stikkord som gjaldt da skuespillere til hovedrollen skulle letes opp, fortsetter regissøren – og sier at de mange ganger var nær ved å gi opp.

Men til slutt falt bitene på plass: 13-årige Dominic Andersson Bajraktari, og 19-årige Granit Rushiti, spiller Zlatan i ulike faser i livet, og i begge to fant Sjögren egenskaper som sammenfalt med det han så for seg.

Filmen, som sikter seg inn mot kinoene høsten 2021, bygger på den storselgeren boken med samme tittel fra 2011, skrevet av forfatteren David Lagercrantz i samarbeid med fotballstjernen. Lagerkrantz er nå med som manusforfatter.

Les på Sporten: Ikke spesielt imponerende mot Norges nødlandslag, likevel ønsket av Real Madrid