Absurdgalleriets andre opplag er her!

0
796

Absurdgalleriet er en ruteserie som har hatt et rikt liv på facebook-gruppen med samme navn. I november i fjor kom første samlebok, men den ble revet bort av fansen, og nå er endelig et nytt opplag på lager! 

– Mange sier at norsk er et fattig språk. Jeg ønsker å vise at det ikke er riktig. Norsk er et veldig rikt språk! Det er et språk som rommer mye og som har mange muligheter. Mye av motivasjonen min har vært å vise hva som kan skje dersom man bare bytter ut en bokstav, tolker ting bokstavelig, legger trykk på galt sted og så videre og så videre. Kort og godt lek med ord, begreper og situasjoner, forteller tegneren bak Absurdgalleriet, Sverre B. Graff.

Les: Overgriper stoppet av dinosaur!

Han jobber til daglig som journalist i nettavisen ABC Nyheter, og det var i jobben på nettstedet at han fikk ideen til humor-rutene. I dag har facebook-gruppen hans over 218 tusen følgere.

– I 2001 fikk jeg et innfall. I ett år hadde jeg jobbet med å utvikle nettsiden ABC Startsiden, hvor mantraet var at vi nesten kunne gjøre hva som helst … så lenge det innebar flere brukere. Innfallet jeg fikk var å lage tegninger basert på absurde situasjoner og ordspill. Jeg tror jeg fikk ideen en tirsdag. Dagen etter hadde jeg lansert Absurdgalleriet, mimrer Graff.

Les på F7City: Det nye Munchmuseet utsetter åpning til høsten 2020

Ganske raskt utviklet Absurdgalleriet seg i en retning basert på ordspill og leking med ord.

Får daglige tips
– Jeg forsøkte i stor grad å finne fram til poenger og utvikle min egen tegnestil. Jeg introduserte dyret tapir som en gjenganger jeg kunne ha det gøy med og opplevde at det traff en nerve hos både unge og gamle og folk av alle kjønn. Plutselig begynte det å strømme inn ideer og tilbakemeldinger.

I dag sender følgerne hans daglig ideer til vitser han kan tegne, og en del av dem blir det også vitser av.

– Jeg har alltid vært glad i å tegne. Jeg har kanskje ikke vært spesielt flink i å tegne, men jeg har vært glad i det. Og med Absurdgalleriet har jeg kunnet kombinere min lidenskap for tegning med min forkjærlighet for ord, forklarer Graff.