«Alt for Norge» nå lages filmen om «Drillo»

0
1454

1990-tallet var helt unikt i norsk fotballhistorie, vi kvalifisere oss til to VM-sluttspill i 1994 og i 1998 under ledelse av landslagssjef Egil «Drillo» Olsen. Det blir trolig første og siste gang vi har en landslagssjef som får sin egen iskrem og til og med sin egen grillpølse (Grillo).

Det ble skrevet flere spaltekilometer om fargerike fotballsko, finte med eget navn og lange pasninger. Neste høst kommer filmen om Norges fotballhelter på 1990 tallet. – Tittelen er passende nok «Alt for Norge».

Les: James Milner i karantene lager humorvideoer

«Vi tapte ikke en kamp på norsk jord fra 1992 til 1998», sier Egil «Drillo» Olsen til VG om den norske suksessen han var med å skape som landslagssjef fra 1990 til 1998.

Mange husker denne: – Vi har scoret i Marseille! og denne som også handler om Brasil.

Drillo har selv bidratt med 10 timer private opptak og gleder seg til filmen.

«Jeg er spent på hva det blir, de står i hvert fall på og det mest interessante er at de samler inn klipp fra så mange».

Daniel Høglund og Jo Vemund Svendsen står bak filmen.

– «Alt for Norge» er den store fortellingen om Drillo og landslaget på 90-tallet. Det er en ren arkivfilm med opptak folk ikke har sett før. Målet er historien du kjenner, men som du aldri før har sett, sier Høglund.