«Broen» forfatter klar med ny politiheltinne

0
823

Det som er fellestrekket med Hans Rosenfeldt sine heltinner er at de egner seg perfekt i nordiske og engelske krimserier på tv, vi vet med 100% sikkerhet at når han nå skaper en ny heltinne er det bare et tidsspørsmål før vi får en krimserie.

Heltinnene til Hans Rosenfeldt er ekstremt begavede, motivert i så stor grad at det blir en besettelse sammen med at de har store mentale utfordringer.

Les på F7: Forbes: De 10 best betalte fotballsparkerne

I høst slipper han krimromanen «Ulvesommer», som her hjemme utkommer på forlaget Cappelen Damm. Også denne gangen er det en politikvinne, 50 år gamle Hannah fra Haparanda.

«Jeg tenker ikke så mye på om det er menn eller kvinner jeg skriver om, jeg tenker mer menneskelig», sier Rosenfeldt til TT.

Les på Popidol: Superstjerne Rebel Wilson slanker bort fettet og filmroller

Broen ble en suksess over hele verden, noe som forandret Hans Rosenfeldt sitt liv fullstendig. Han har mer en nok å gjøre, TV selskaper og forlag skriker etter mer!.

Les på Sporten: Frank de Boer: Legenden som minner alle om gammel storhet

Sammen med kollega Michael Hjorth har han også skrevet seks bøker om en ekspert på gjerningsmannprofiler – en serie som skal få to bøker til.

Med «Ulvesommer» starter han imidlertid en helt ny bokserie, der politikvinnen Hannah i Haparanda, på grensen til Finland, får bryne seg på gangstere fra både inn- og utland.

– Micke og jeg fikk ikke timeplanene våre til å gå opp, og da tenkte jeg at jeg kunne prøve meg på ei bok alene i mellomtiden. Vi har en mannlig hovedrolle i Sebastian-serien, og der reises det mye. Så jeg følte for en kvinnelig hovedrolle som holdt seg på et sted, sier han om boken som er forventet utgitt her på berget 1. oktober. – Men i bok nummer tre havner hun i Russland, avslører forfatteren videre om det som skal bli en bokserie.