Dwayne «The Rock» Johnson kjøper fotball-liga

0
875

NFL league er det aller største i USA, amerikansk fotball huser noen av verdens største klubber og de rikeste utøverne. – En ny liga som er for de nest best, litt som OBOS-ligaen her hjemme. XFL for fremtiden til fotball

XFL har vært borte en stund, og valgte verst tenkelige øyeblikk for å gjøre comeback. 2020 var året de skulle gi de nest beste sjansen til å vise seg frem. – Vi vet alle hva som har skjedd i år og pengene til comebacket ble raskt brukt opp på å ikke tjene noen penger samtidig som utgiftene startet å løpe.

Les: De største kjendis konspirasjonsteoriene gjennom tidene

Ligaen sesongåpnet til god mottakelse, men koronaviruset satte en stopper for sesongen etter bare en måneds spill.

  • Det holdt noen uker, men 13 april måtte ligaen erklære seg konkurs. Dwayne Johnson og sine finansfolk kjøper ligaen.

«Oppkjøpet av XFL sammen med mine talentfulle partnere, Dany Garcia og Gerry Cardinale, er en investering som er ekstra viktig for meg grunnet to ting, min lidenskap for sporten og mitt ønske om å alltid ta vare på fansen», heter det fra Johnson.

Les: Må vente til etter Champions League

Dwayne Johnson, som slo gjennom som karakteren «The Rock» i bryteorganisasjonen WWE, har også spilt amerikansk fotball selv. Mens han studerte på University of Miami mellom 1990 og 1994 spilte han amerikansk fotball.

I WWE jobbet han under Vince McMahon, som i tillegg til å være eier i WWE, er mannen bak XFL og som nå er tidligere eier av ligaen som først prøvde å konkurrere med NFL i 2001.

Debutsesongen på starten av 00-tallet endte i flause og 2020-versjonen måtte si stopp etter at coronaviruset gjorde det umulig for et tungt regnskap å gå opp.

Nå gjenstår det å se hva Dwayne Johnson kan få ut av ligaen.