Electronic Arts vil slå ned på rasisme i spill

0
750

Spillmagasinet IGN skriver at en spillgiganten EA vil slå hardt ned å rasistiske brukernavn på sine online plattformer og i tillegg ta en gjennomgang av sine spill i produksjon for å renske ut det som måtte finnes av rase stereotyper.

De siste årene har bruken av rasistiske brukernavn økt, spesielt på online utgaven av NHL. – FIFA har lenge hatt en slags «selvjustis» hvor mange spillere ikke aksepterer «motspillere» med rasistiske brukernavn.

Les: Manchester United saksøker Football Manager

EA er et av mange selskaper som har uttrykt støtte for minoriteter etter store protester mot politivold og rasisme i USA i kjølvannet av den drapet på George Floyds av en politimann.

Flere brukere har imidlertid påpekt på sosiale medier EAs flerspillerunivers har godt med rasisme og selskapet er dårlige til å respondere på henvendelser.

Les på Sporten: Matthijs de Ligt følger planen

En bruker skriver at han blant annet har møtt et team som heter ‘EA IS FULL OF BLACKS’, og en annen skriver at EA ikke svarer på henvendelser.

I en kunngjøring erkjenner EA at selskapet «bør gjøre mer for å aktivt overvåke og fjerne personer som viser rasistisk, fremmedfrykt, homofob eller kjønnsdiskriminerende oppførsel» i EAs spill.

Selskapet vil blant annet øke mulighetene for rapportering av skadelig atferd og øke kapasiteten på support.

Det vil også øke fokus på brudd på retningslinjene, og erkjenner at det i visse spill er en «stor mengde skadelig oppførsel».

I følge mediene Digital Trends er EA bare en av flere spillutviklere som har delt meldinger om håp og støtte etter de store protestene.

Også Sony og Naughty Dog har gjort seg bemerket, og flere har brukt hashtaggen #BlackLivesMatter.

EA skulle egentlig lansert Madden NFL 21 på mandag, men velger å utsette fordi, ifølge Digital Trends «vil fokusere mer på systemiske fordommer som plager vår nasjon og verden».

EA ønsker å «finne et annet tidspunk til å snakke om amerikansk fotball».