Endelig åpne øl-kraner på fotballkamper, KRF går i frø

0
857

Det finnes ikke noe mer naturlig å ta seg en øl mens man ser på fotball, eller et glass hvithvin hvis du spiser en salat med nysgjerrige kantareller. – Styret i Norges Fotballforbund har tydeligvis vært på noen fotballturer og funnet ut at andre land klarer å gjennomføre fotballkamper samtidig som det serveres alkohol.

Fotball uten øl er som sex med kondom

Kristelig Folkeparti som i en årrekke har vært i mot dans, sex utenfor familien og kong alkohol er fly forbanna og prøver seg med å si at fotball og øl ikke hører sammen.

Les: Harrison Ford 77 år og i fantastisk form

Fra og med kommende sesong kan vanlige supportere kan få kjøpt alkohol på fotballkamp. Det får Kristelig Folkeparti til å se rødt. Vi har en stolt tradisjon med alkohol i forbindelse med fotballkamper, ingen ville overlevd tusen runder på Bislett i minusgrader uten å ha med noe å varme seg på i lomma.

Det er styret i Norges Fotballforbund som har besluttet å åpne for alkoholservering på landets fotballarenaer. Endringen innebærer at det i framtiden vil bli opp til kommunene å avgjøre om det skal serveres alkohol til den vanlige supporter i forbindelse med kamp.

Fram til nå har klubbene kun hatt lov til å servere øl og vin på VIP-områder.

«Det er ikke en veldig stor endring vi nå gjør. Det er å endre regelverket etter praksis. Det dreier seg ikke om alkohol på tribunen, det er fortsatt absolutt forbudt, men at det tillates alkohol i stadionanlegg, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i pressemeldingen.

Les på Sporten: Leeds-stjernen skal fristes med Champions League-spill

Mjøndalen og Viking har gått foran og har telt i nærheten hvor det er alkoholservering.

«Vi vet at det er satt opp telt rundt enkelte baner, vel å merke basert på lokale skjenkemyndigheters bevillinger og politivedtekter, sier Bjerketvedt i en samtale med NTB.

I Kristelig Folkeparti ble onsdagens nyhet mottatt med raseri.

«Jeg blir rasende når jeg hører om vedtaket NFF nå gjør», sier stortingsrepresentant Jorunn Lossius som sitter i familie og kulturkomiteen på Stortinget. Hun kommer med argumentet om at sport og alkohol ikke hører sammen: «Alkohol hører ikke hjemme på sportsarenaer, NFF har et ansvar for å skape gode og trygge arenaer for barn og unge, der alle kan delta i idrettsgleden»

Stortingspolitikeren kaller det sterkt beklagelig at fotballforbundet «åpner opp for presset om å selge alkohol og setter dette hensynet foran barna».

– Jeg håper de er villige til å revurdere hele vedtaket, sier Lossius, som kaller NFF-styrets vedtak et steg i «helt feil retning».

– Dette bryter tvers med den gode og trygge kulturen vi har i Norge. Noe av det vi er stolte av i Norge er at vi har alkoholfrie soner – spesielt der barn og unge er til stede, sier Lossius.

Generalsekretær Bjerketvedt understreker på sin side at vedtaket NFF når har gjort, ikke betyr åpne kraner på landets fotballarenaer. Han er videre klar på at det har vært full enighet i forbundsstyret om vedtaket som nå er fattet.

Endringen trer i kraft allerede kommende sesong.