«Greven av Monte Cristo» tilbake i ny drakt

0
1429

Den ultimate hevn historien «Greven av Monte Cristo» har inspirert generasjoner helt siden Alexandre Duma ga ut boken i 1844. – Det er laget en rekke filmer og tv serier opp igjennom, de har alle vært «tidsriktige» i forhold til Dumas klassiske roman.

Pascal Brentons produksjonsselskap utvikler nå «Greven av Monte Cristo» i moderne tid hvor de trenger å takle «moderne» problemer. – Slik jeg ser det er den en stor sjansen for at dette prosjektet blir en gigantisk flopp. Vi lever i en tid for ære og moral ikke betyr noen ting, hevn er absolutt fortsatt tilstede i «Vår tid» også. – Handlingen i romanen startet i Marseille i 1810.

Les: Guvernør Matthew McConaughey: «Alright alright alright»

Noe som gjør meg litt mindre nervøs er det faktum at Jérôme Salle («Zulu», «Anthony Zimmer») skal bekle registolen.

«Monte-Cristo», manuset skrevet av Dan Franck («Les Hommes de l’Ombre,» «Carlos»).

Den grunnleggende historien er den samme, vi vil følge Edmond Dantès, en lovende ung mann som blir feilaktig arrestert og fengslet uten rettssak i et søramerikansk fengsel etter å ha vært vitne til en forbrytelse.

Les på Sporten: Perfekt timing for Zidane

Han kommer til slutt ut av fengsel og vender tilbake til Paris med en enorm formue arvet fra en tidligere innsatt, klar til å hevne seg fra de såkalte vennene på høye steder som innrammet ham og førte til fengsling.

«Å tilpasse Monte-Cristo i dag … betyr å portrettere en legendarisk helt som slår ned de ene kraftige figurene som (forrådte ham),» sa Franck, hvis manusforfatterkreditt inkluderer Olivier Assayas ‘»Carlos.»

I ånden til Dumas ‘klassiske roman vil den moderne tilpasningen også «treffe kjernen i finans, politikk og privilegier», sa Franck.

“Monte Cristo gir en stemme til alle: omvendelsen, den fordømte, representanten for folket, dommerne, påtalemyndighetene, journalister og advokater … Som Alexandre Dumas ville ha det, ‘Monte-Cristo’, en mytisk bok, er et skrik mot urettferdighet, en gang en litterær saga og i dag en sosialt tenkende serie, ”la Franck til.

Salle, som er best kjent for å regissere «Zulu», samt «Anthony Zimmer» og «Largo Winch», beskrev «Monte-Cristo» som en universell fortelling med rikt lag og karakterer og forhold, og en kraftig romantisk appell.

«Jeg er overbevist om at ‘Monte-Cristo’ to århundrer etter utgivelsen kan adressere verden vi lever i,» sa Salle.

Breton (bildet), grunnlegger av Federation Entertainment, sa «‘Monte-Cristo’ er en av de mest leste romanene over hele verden, en som ofte har blitt bortskjemt på godt og vondt av mange serier.»

Breton sa at den nye tilpasningen vil være «tro mot Dumas ånd for å skape en stor, moderne fransk helt som legemliggjør kampen og [tar hevn] over all urettferdighet.»

Andre steder i Frankrike utvikler Dimitri Rassam («Den lille prinsen») i kapittel 2, en Mediawan, også en tilpasning av «Greven av Monte Cristo» med Matthieu Delaporte og Alexandre de la Patellière på toppen for å skrive og regissere.