IOC: Vil inkludere «breakdance» i Paris OL i 2024

0
2037

Det er ikke hvem som helst som nå prøver å gjøre OL mer urbant og ungdommelig, men det er selveste IOC som har kommet med forslag om hva som skal komme med på OL programmet fremover og allerede i forbindelse med OL i Paris i 2024. 

Den internasjonale olympiske komité har anbefalt breakdancing til i OL i 2024. IOC planlegger å legge til dans som en måte å gjøre OL mer «urbane» per IOC-president Thomas Bach.

Les på Sporten: Barcelona og Ajax planlegger et samarbeid verden aldri har sett før

Ifølge The Washington Post, anbefalte IOC også sportsklatring, surfing og skateboarding til program for 2024-spillene, som skal finne sted i Paris, Frankrike. På IOCs styremøte tirsdag i Lausanne, Sveits, kom anbefalingen om at de fire idrettene ble lagt til lekene.

Selv om det er langt fra offisielt ennå, må hele komiteen godkjenne sportene i juni – det er et stort skritt i prosessen.

Skateboarding, klatring og surfing er allerede godkjent for sommerspillet i Tokyo neste år, en del av en betydelig ungdomsbevegelse av IOC for å få yngre mennesker involvert.

Les: HBO: Har lagt planer for hva som kommer etter Game of Thrones

«De bidrar til å gjøre programmet til lekene mer kjønnsbalansert, mer ungdommelig og mer urbant,» sa Bach ifølge The Washington Post på tirsdag. «Disse fire sportene gir også muligheten til å koble til den unge generasjonen.»

Breakdancing, ble arrangert for første gang i OL sammenheng på Summer Youth Olympics i oktober i Buenos Aires, med gutter, jenter og blandede lagarrangementer. Sporten har en serie av dans «slag», satt til musikk, som er scoret av et panel av dommere.

Erfaringene derfra var udelt positive og dermed vil de arbeide for at det blir en OL gren.

Les på Helsesjefen: Norge er inne på topp 10 listen over verdens sunneste land

 

Det hele startet for nesten 1000 år siden med denne sangen