«Maskineriet» actiontriller med Kristoffer Joner, Rune Temte og Bjørn Sundquist

0
1175
foto: Anders Nicander

Viaplay lager actionthriller på Strømstad-ferga i ny dramaserie med Kristoffer Joner i hovedrollen. «Maskineriet» har akkurat startet innspilling i Sandefjord og har premiere på Viaplay til neste år.

Olle (spilt av Kristoffer Joner) er en vanlig familiemann som våkner på bilfergen mellom Sandefjord og Strømstad etter en fuktig jobbkonferanse. Han husker ingenting, men finner en sekk med kontanter, en pistol og en finlandshette ved siden av seg. Det blir opp til Olle å finne ut hva som har skjedd, og hvorfor, før politiet får tak i ham.

Dette er utgangspunktet for Viaplays nyeste dramasatsning, «Maskineriet», som beskrives som en actionfylt thriller på åtte episoder fra grenseområdet mellom Norge og Sverige. Serien produseres av Anagram Sverige (Systrar, Väster om Friheten, En komikers uppväxt) og regisseres av Richard Holm (HederJohan Falk, Gåsmamman).

Les på F7: Nordmenn kjenner ikke til e-sport

Fra «Bølgen» til bølger
Hovedrolleinnehaver Kristoffer Joner har gjort stor suksess de siste årene med blant annet katastrofefilmene «Bølgen» og «Skjelvet». I «Maskineriet» spiller han en desperat familiefar som må overbevise både politiet, og sin egen familie, om sin uskyld.

– Jeg takket ja til rollen fordi det er noe helt nytt, noe jeg ikke har sett før. Det her er noe jeg selv vil se på TV, forteller Joner.

Han tror at «Maskineriet» vil treffe et stort publikum.

– «Maskineriet» har så mye ved seg. Det er en gavepakke til de som er glad i skikkelig bra action, men kanskje ikke for sarte sjeler, advarer han.

Å få spille i rollen som «Olle» mener Joner er enhver skuespillers våte drøm.

– For å si det sånn… One man – one deadly secret! Hva mer kan man ønske seg som skuespiller?

Regissør Richard Holm får mye skryt av Joner. De to er blitt gode venner siden produksjonen startet.

– Å få jobbe med Richard Holm som regissør er helt fantastisk. Vi har jobbet sammen nesten døgnet rundt ganske lenge nå, og fortsatt vil man bare ha mer. Det er fantastisk å se en mann som elsker jobben sin så mye, og det smitter virkelig over på resten av oss.

Les: Solsidan kommer snart, her er de første bildene

foto: Anders Nicander

Regissør: – Fått en «kompis for livet» i Kristoffer Joner
I tillegg til Joner finner man de norske skuespillerne Julia Schacht (Melk, Kampen om Tungtvannet), Bjørn Sundquist og Rune Temte (Captain Marvel) i sentrale roller.

Regissør Richard Holm har store planer med den nye Viaplay Original-serien, som i tillegg til de nevnte norske navnene har noen av Sveriges mest ettertraktede skuespillere på rollelisten.

Som inspirasjon til serien nevner han blant annet «Jason Bourne» og den norske suksesserien «Nobel».

– Maskineriet er en actionserie som kommer til å få seerne til å svette i sofaen. Det vil føles som at du selv spiller hovedrollen, forteller Holm.

Han peker på at serien ikke har en klassisk «god mot ond»-handling.

– Det som skiller «Maskineriet» fra andre serier er den realistiske tonen. Du vil ikke finne helter eller skurker slik du kanskje er vant med. Ingenting er svart eller hvitt. Dette handler om vanlige mennesker som blir satt under et ekstremt press og finner seg i situasjoner der alt står på spill.

Regissøren hyller også Joners innsats, og forteller at han har fått en kompis for livet i den norske skuespilleren, som også har bidratt på manussiden.

– Å få jobbe med så mange dyktige og lidenskapelige skuespillere fra både Norge, Sverige og Finland er luksus. Med Kristoffer Joner har jeg fått en filmkompis for livet. Han har vært med og hjulpet til med manuset og er veldig involvert i arbeidet med alle karakterene, forteller Holm fornøyd.

Les på Sporten: Guardiola tjener mer enn dobbelt så mye som nummer to

foto: Anders Nicander

Viaplay-sjef: – Dette er bare begynnelsen
«Maskineriet»-nyheten kommer bare dager etter at det ble kjent at Viaplays nyeste dramaserie, «Besatt», med Anders Danielsen Lie og Anders Baasmo, har premiere 31. oktober. Senere i år vil siste sesong av «Okkupert», med blant andre Ane Dahl Torp og Henrik Mestad, bli sluppet på strømmetjenesten.

Tidligere i år ble det også kjent at Viaplay jobber med et ambisiøst prosjekt sammen med regissør Per-Olav Sørensen om Norges rolle i krigen i Libya.

Viaplays norske sjef, Børge Nielsen, mener at man nå for alvor har tatt opp kampen med «tungvekterne» i norsk drama, NRK og TV 2.

– «Wisting» var en braksuksess på alle måter, og viste oss at det er liv laga for tunge, norske dramaproduksjoner. Når vi nå følger opp med en rekke nye serier og noen av landets mest profilerte og dyktige skuespillere, da viser vi både konkurrentene og seerne våre at vi skal bli den beste plattformen for de sterkeste norske og nordiske dramaseriene. Vi har store forventninger til «Maskineriet», det tror jeg alle andre også vil ha, når de ser på rollelisten, forteller Nielsen.

Anagram Sverige produserer «Maskineriet» sammen med Film i Väst og Helsinki Filmi. Prosjektet har utviklingsstøtte fra Lindholmen Science Park, Film i Skåne, SFI og Creative Europe MEDIA. Seriens hovedforfattere er norske Kjersti Ugelstad og svenske Niclas Ekström.

«Maskineriet» er en Viaplay Original på åtte episoder, produsert av Anagram for Viaplay. På rollelisten finner vi norske navn som Kristoffer Joner, Julia Schacht, Bjørn Sundquist, Rune Temte og Anderz Eide. Serien vil få premiere på Viaplay i hele Norden i 2020. 

Nordic Entertainment Group (NENT Group) er Nordens ledende underholdningsleverandør. Vi underholder millioner av mennesker hver dag med våre strømmetjenester, TV-kanaler og radiostasjoner, og våre produksjonsselskaper skaper nytt og spennende innhold for medieselskaper i hele verden. Vi gjør livet mer underholdende ved å tilby de beste og mest varierte opplevelsene – fra direktesendt radio og sport, til filmer, serier, musikk og egenproduserte programmer. NENT Group har hovedkontor i Stockholm, og er notert på Nasdaq Stockholm (‘NENT A’ og ‘NENT B’).