Nå hører selv fotballmillionærer på Greta Thunberg

0
910
Stor stemme.

En liten svensk tenåring har sørget for at en holdningsendring er på vei. Nå velges løsninger som alene ikke gjør allverdens forskjell, men likevel ikke mindre viktige. Når selv en av Europas beste fotballklubber følger Thunbergs råd, da er noe på gang.

Den nederlandske fotballklubben Ajax skal møte franske Lille i Champions League i november. I stedet for å sende troppen til flyplassen, har Ajax selv tatt initiativet til å se på alternative transportløsninger.

Les: Feil sko kan koste millioner

Og etter litt research viste det seg at en avtale med Nederlandse Spoorwegen og Eurostar ville få fotballstjernene på en effektiv og miljøvennlig måte til Frankrike.

-Vi lever i en tid med klimabevissthet og vil som klubb gå foran som et godt eksempel. Lille har en glimrende beliggenhet i forhold til togtransport, og vi henvendte oss derfor til togselskapet med ideen, sier Ajax direktør Edwin van der Sar.

Les på Sporten: Champions League fortsetter uten Neymar

Det er riktignok ikke en tur som tar mer enn to og en halv time, men bare det at en gjeng med fotballstjerner settes på toget for å gjøre en forskjell, sender et meget viktig signal til resten av fotball-Europa.

Tommel opp, Ajax!

Les: Tror genseren til Nirvana-vokalist kan gå for 2,7 millioner