Nintendo Switch fortsetter å selge for milliarder

0
746

Samtidig som det går rykter om at det kommer en oppgardert versjon av Switch viser resultatene fra Nintendo at spillkonsollen selger bedre enn noen gang.

Det er syv år siden at hybridenhet med skjerm, som kan brukes enten som en håndholdt spillkonsoll, eller kobles til en større skjerm ved å plasseres inni en tilkoplet dokkingstasjon.

Les: «Jeg tror Ryan Reynolds og Hugh Jackman er i ferd med å redde hele Marvel-universet»

Det er selvagt spillene som drar, mest populære Nintendo Switch-spillene er Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons, Super Smash Bros. Ultimate, Breath of the Wild og Pokémon Sword and Shield. Det er spillene som drar inntektene.

Spillprodusenten Nintendo venter å tjene 440 milliarder yen – 32 milliarder kroner – i år. Sammen med en svak japansk yen fører dette til økt inntjening for Nintendo. «Dette regnskapsåret er det sjuende året siden Nintendo Switch ble lansert, men salgene er stabilt gode og det er flere betalende brukere hvert år enn noen gang før» skriver selskapet.

440 milliarder yen er en økning fra 420 milliarder yen i forrige prognose.

Til sammen er det solgt 139,4 millioner Switch-konsoller, hvorav 13,74 millioner er solgt siden regnskapsårets start 1. mars 2023. Det er også solgt hele 1,2 milliarder spill til konsollen.

Switch er både en håndholdt konsoll og TV-konsoll, og ble lagd for å tilfredsstille både eldre og yngre gamere.

Les på Sporten: Det er bare én klubb som kan friste Jürgen Klopp til å droppe ferien

Av spillene Nintendo produserer selv er det mest solgte de siste ni månedene «Legend of Zelda: Tears of the Kingdom». Mer enn 20 millioner eksemplarer er solgt hittil. Til sammenligning har syv år gamle «Mario Kart 8 Deluxe» solgt 6,8 millioner eksemplarer i samme periode. Til sammen er bilspillet solgt i over 60 millioner eksemplarer siden utgivelsen.

Det har lenge vært rykter om at Nintendo skal lansere en oppdatert versjon av Switch. Men dette lar fortsatt vente på seg og kan drøye til begynnelsen av 2025. Andre analytikere mener lanseringen kommer til julehandelen i år.

«Dette regnskapsåret er det syvende året siden Nintendo Switch ble lansert, men salget er stabilt godt. Det er flere betalende brukere hvert år enn noen gang før» skriver selskapet.

440 milliarder yen er en økning fra 420 milliarder yen i forrige prognose.