Nobels Fredssenter i nytt samarbeid med Minecraft

0
395
I "Peace Builders" blir spillerne kjent med fredsprisvinnerne Jody Williams, Desmond Tutu, Carl von Ossietzky og UNHCR. Her er de utenfor Nobels Fredssenter i Oslo.

I en ny spillverden fra Minecraft inviteres 120 millioner mennesker fra hele verden til Rådhusplassen for å bygge en mer fredelig verden.

Fra og med 30. august kan Minecraft-spillere over hele verden leve seg inn i historiene til fredsprisvinnerne Jody Williams, Desmond Tutu, Carl von Ossietzky og UNHCR.  Spillet, som har fått navnet «Peace Builders», starter i et virtuelt Nobels Fredssenter og handler om å bremse konflikter, bygge fred og skape positiv endring.  

Spillverdenen er en oppfølger til “Active Citizen” som også var et samarbeid mellom Minecraft Education og Nobels Fredssenter. Siden “Active Citizen” ble lansert tidligere i år har elever og skoler over hele verden benyttet seg av spillet i undervisningen. I en spesiell «live»-leksjon med Digikon deltok over 12 000 elever på én dag bare i Norge. Nå utvides suksessen til et nytt spill som blir tilgjengelig i både Minecraft Education Edition og på Minecrafts hovedplattform Bedrock. 

Les: Angelina Jolie vil vite hvorfor FBI ikke arresterte Brad Pitt

Når ut til hele verden 

«I en verden preget av uro, er vi veldig glade for at «Peace Builders» kan formidle løsninger og håp gjennom de engasjerende historiene til fredsprisvinnere til et ungt, verdensomspennende publikum på en plattform de kjenner og elsker,» sier Kjersti Fløgstad, administrerende direktør for Nobels Fredssenter. «Nobels Fredssenter er på «bucket listen» til alle som besøker Oslo. At vi nå kan nå ut til alle Minecraft-spillere i hele verden, som første norske aktør på intet mindre enn 29 språk, er noe vi nesten må klype oss i armen for å forstå.»  

Samarbeidet kom i stand gjennom Games for Change, et New York-basert spillutviklingsselskap som Fredssenteret har jobbet med siden 2020. «»Peace Builders» er et perfekt eksempel på hva som er mulig når vi bringer sammen spillskapere og sosiale innovatører for å oppmuntre til endringer i den virkelige verden», forteller Susanna Pollack, president i Games for Change. 

Les på F7: «Min skyld» blir TV-serie

Fredsspill i undervisningen 

«Peace Builders” lanseres sammen med et undervisningsopplegg laget av Nobels Fredssenter og Games for Change. Denne læringsopplevelsen gir muligheter for å sikre god læring utover spillet slik at elevene blir bedre kjent med noen av verdens mest inspirerende mennesker og lærer mer om demokratisk, sosial endring. 

«Minecraft: Education Edition har alltid oppmuntret elever til å utforske problemer i den virkelige verden gjennom en oppslukende og fantasifull verden» sier Allison Matthews, leder for Minecraft Education. «Vi er glade for å lansere «Peace Builders» i samarbeid med Nobels Fredssenter for å inspirere millioner av elever over hele verden til å bli endringsagenter som kan bygge en bedre verden.» 

Langsiktig samarbeid 

Tidligere i år inngikk Microsoft Norge og Nobels Fredssenter et samarbeid for å fremme dialog og fredsarbeid til et digitalt publikum. 

«Vi i Microsoft Norge er stolte over det Nobels Fredssenter skaper sammen med Minecraft Education og Microsoft og vi gleder oss til det videre samarbeidet. Spillbasert læring diskriminerer ikke, den er inkluderende og trigger både kreativiteten og nysgjerrigheten til elevene. “Peace Builders” kan bidra til mange gode refleksjoner i klasserommet denne høsten,» sier Kristine Dahl Steidel, administrerende direktør i Microsoft Norge.  

Les: Brasiliansk media: Liverpool kaster seg inn med bud på 230 millioner

######

MERK: lørdag 3. september kan publikum prøve “Peace Builders” utenfor Nobels Fredssenter som en del av ytringsfrihetsfestivalen “Freedom of Expression” mellom kl. 11-17. Festivalen er gratis og åpen for alle.  

Se traileren til filmen her: https://aka.ms/peacebuildersvideo  

Besøk hjemmesiden: https://aka.ms/peacebuilders