«Romas ørner», en albumserie i fem deler, er basert på historiske hendelser og skikkelser, blant andre krigføreren Arminius, som våget å stå opp mot det mektige imperiet.
Det utgis hvert år cirka 1 600 nye album i Frankrike, og selv de aller beste av disse har i svært liten grad funnet veien til Norge de siste 30 årene. Det betyr at landet har en gedigen skattekiste med fantastisk gode historier som bare venter på å bli utgitt i Norge. Og disse plukker vi nå våre favoritter fra! «Romas Ørner» er en av disse godbitene, sier redaksjonssjef i Egmont Kids, Kjetil Johnsen.
Les: «Silence of the Lambs» blir tv serie med Rebecca Breeds som Clarice Starling
Basert på virkelige hendelser
Serien er tegnet av Enrico Marini (f. 1969). Han er av italiensk herkomst, men født og oppvokst i Sveits – passende nok for en som vil fordype seg i den felles sentraleuropeiske og romerske historien.
Handlingen i «Romas ørner» finner sted den gang da Keiser Augustus erobret mer land enn noen annen romersk statsleder. Vi følger to unge menn under denne ekspansive tiden, romeren Marcus Falco og germaneren Arminius. De blir begge satt til å lære stridskunst for å tjene Romerriket.
De to kranglefantene finner ut av det med hverandre, og sammen skaffer de seg livserfaring i Roma, metropolen som syder av intriger, blodtørst og fristelser av mange slag. Men noe er i gjære, noe som synes uavvendelig. Marcus har tilbakevendende mareritt om en hvit ulv som forfølger ham, mens Arminius er spådd å bli sitt eget folks hersker og redningsmann.
Les på Sporten: Politibetjenter snoket i Nicklas Bendtners personopplysninger
Enrico Marini, en komplett tegneserieskaper
Marini begynte sin karriere som tegner av serier i ulike sjangre; action, eventyr, sci-fi og western. Blant disse er «Skorpionen» (2007–), en serie om en hevner og skattejeger som opererer i 1700-tallets Roma, utgitt på norsk i Fantomet 2013–17. Her bidrar Marini også på manussiden. I «Romas ørner» har han hånd om alt – manus, tegning og fargelegging. Marini er ikke bare en allsidig tegneseriekunstner, han har også en allsidig smak, og har latt seg inspirere av manga, amerikanske superserier, italienske fumetti og fransk-belgisk bande-dessinée. Hans foreløpig siste verk er en Batman-serie i to bind for amerikanske DC med tittelen The Dark Prince Charming, der han også denne gangen står for alt selv.
Les på Helsesjefen: Deppa? Da er varmt bad bedre enn trening
Andre album i serien kommer i september
En ny fransk tegneseriebølge
Tidligere i vinter lanserte Egmont den franske serien «Familien Campbell» laget av tegneren Munuera. Det er en historie om en familie utenom det vanlige! Denne er også en de mange franske album-suksessene som norske lesere nå får en sjanse til å bli bedre kjent med.