Rockelegende Peter Green er død

0
1052

Peter Green har sovet rolig inn, og som 73-åring har han pustet for siste gang. Dette bekreftes av advokaten hans på vegne av familien.

‘Det er med stor sorg Peter Greens familie må kunngjøre at han døde i løpet av helgen,’ lyder det i meldingen, som også forteller at han sov rolig.

Les: Ozark siste sesong bekreftet: store endringer i sesong 4

I 1967 var Peter Green med å opprette bandet Fleetwood Mac, som siden har skapt et stort antall hits og solgt mer enn 120 millioner album over hele verden.

Han var gitarist i bandet, som han allerede forlot igjen i 1970. Siden den gang har han gitt ut en rekke soloalbum. I 1997 opprettet han bandet Peter Green Splinter Group, som han hadde suksess med helt til han forlot det oppløste bandet syv år senere.

I 1998 ble han hentet inn i Rock and Roll Hall of Fame sammen med flere andre Fleetwood Mac-medlemmer, og i 2019 ble han rangert som nr. 58 på listen over de 100 beste gitaristene noensinne av mediet Rolling Stone.

I følge mediene har Peter Green slitt med spørsmål om psykisk helse i flere år. På 1970-tallet fikk han diagnosen schizofreni og tilbrakte flere perioder på psykiatriske sykehus hvor han fikk forskjellige behandlinger.

Nå er han død i en alder av 73 år. Dødsårsaken er ennå ikke kunngjort.

Les på F7: Manchester United, Barcelona og Real Madrid blant verdens 50 mest verdifulle klubber i 2020

Foruten den tidlige utgaven av Fleetwood Mac, spilte han i John Mayall’s Bluesbreakers og i senere år i Peter Green Splinter Group.

Briten ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 1998. I tillegg til å traktere gitaren, var han også sanger og låtskriver, og huskes for låter som «Albatross», «Black Magic Woman» og «Oh Well».

– Han har den fineste tonen jeg noen gang har hørt. Han var den eneste som fikk meg til å kaldsvette, sa blueslegenden B.B. King en gang om Green.

Green slet i perioder med en psykisk lidelse og narkotikabruk, noe som skapte vansker for karrieren. Han forlot Fleetwood Mac allerede i 1970, tre år etter starten. Til tross for det, sa trommeslager Mick Fleetwood til AP i 2017 at Green fortjener en stor del av æren for bandets suksess.

– Peter ble spurt om hvorfor han kalte bandet Fleetwood Mac. Han sa: Vel, jeg regnet med at jeg kanskje ville gå videre en eller annen gang, og jeg ville gjerne at Mick og John (McVie) skulle ha et band. Det var det – det viser hvor sjenerøs han var, sa Fleetwood, som beskriver Green som en som stakk seg ut i en periode preget av mange store gitarister.

Greens innflytelse på den tidlige utgave av bandet var stor, og det omtales gjerne som Peter Greens Fleetwood Mac.