Siste sesong av Vikings kommer i desember

0
1224

Må være ærlig med at serien Vikings har vært litt av og på for min del, noen ganger blir historiske fakta, stedsnavn og beskrivelsen av våre forfedre som klin gærne krigere litt mye å svelge. 

Men hvis man ser på det hele som ren fantasi er det tidvis meget god underholdning. – Nå nærmer serien seg slutten, sesong seks har premiere på HBO 5. desember. – De siste sesongen består av 20 episoder som er delt i 2. – Del to kommer på en ikke annonsert dato i 2020.

Les: Filmlegende James Dean døde i 1955, neste år skal han spille i en ny film

For de som ikke har sett sesong 5 kan det være lurt å lese resten med bind for øyene. Historien fortsetter det den femte slapp, vi følger etterdønningene av det store slaget mellom de to brødrene og sønnene til Ragnar Lothbrok, Björn Ironside (Alexander Ludwig) og Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen). Ingen av de to brødrene var villige til å overgi seg til den andre, så kampen endte med at Ivar flyktet ut i mørket og Björn ble kronet av Lagertha (Katheryn Winnick) til ny konge av Kattegat.

I den nye sesongen sliter Björn med å finne seg til rette som konge, han tror ikke han vil klare å fylle rollen som Ragnar i sin tid gjorde. Samtidig er Ivar på jakt etter en ny start så han kan legge fortiden bak seg. Han reiser langs Silkeveien til Russland der han møter sin overmann, prins Oleg (Danila Kozlovsky), som om mulig er en enda mer hensynsløs og brutal hersker enn Ivar selv.

I likhet med Ivar, vil Lagertha gjerne begynne på nytt. Hun har en drøm om å trekke seg tilbake og leve et rolig liv på landsbygda, langt borte fra kamp og konflikter. Men farene truer i horisonten for den sterke skjoldmøen.

De to andre Lothbrok-brødrene, Ubbe (Jordan Patrick Smith) og Hvitserk (Marco Ilsø), har hver sin agenda. Ubbe reiser til Island med Torví (Georgia Hirst) for å finne ut hva som skjedde med den savnede Floki (Gustav Skarsgård), og Hvitserk fokuserer på sin egen personlige vendetta mot Ivar.

Les på F7City: Tivoli skroter Ikonisk attraksjon og lanserer samtidig en ny