60 år etter første nummer får Asterix sin første heltinne

0
1255

Da Albert Uderzo og René Goscinny skapte Asterix for 60 år var de ikke klar over at deres oppbyggelige historier om fransk motstand mot Romerriket ville bli en global suksess. 

Asterix har vært og er fortsatt et kilde til fransk stolthet, en rekke filmer, en egen Asterix fornøyelsespark ikke så langt fra Paris og nå også en en heltinne.

Les: Biff Tannen er inspirert av Donald Trump

Etter 60 år og 38 utgaver er hun endelig her: Adrenaline.

Årets utgave ble tilgjengelig torsdag, der Adrenaline er en av hovedrollene

I «La fille de Vercingétorix», Vercingétorix datter, begir den grinete tenåringsjenta seg ut på egen hånd, med Asterix og Obelix i hælene for å passe på henne.

Les på Sporten: Liverpool vant i retten – nå blir det bryllupsfest

«Vi ønsket ikke å skape enda en figur som skulle baseres på hennes forførende side, som vi bruker å gjøre med kvinnelige karakterer i Asterix. For det meste har det vært unge attraktive kvinner som forsøker å forføre Obelix, og deres rolle stopper der» sier Didier Conrad, som har tegnet serien.

Adrenaline er svartkledd og har rødt, langt, flettet hår. I den siste utgaven blir hun jaget av romerne, og i arbeidet med at Asterix og Obelix forsøker å passe på henne, kommer generasjonsskillet fram.

Utgivelsen kommer på 15 språk og førsteopplaget er på 5 millioner eksemplarer, hvorav 2 millioner er trykket på fransk.

Asterix ble skapt av Albert Uderzo og René Goscinny, og første utgave kom i 1959. Duoen skapte 24 utgaver sammen. Didier Conrad og tekstforfatter Jean-Yves Ferri har siden 2013 stått for produksjonen av Asterix. I Norge kom den første Asterix-utgaven ut i 1969.