Skal foreldrene sette ned foten til dagens russetid og slike feiringer?

0
1109

Det er ikke ukjent at det har vært flere tilfeller med russen på den populære festøya Ios. Politiet advarer mot slike russefeiringer, og ber foreldrene sette ned foten. 17 og 18 åringer drar ned til bare fyll, rus og narkotiske stoffer.

Skrevet av jente (16) i forbindelse med Prosjekt Kongshavn

Russetiden har vært en norsk tradisjon i mange år, og nå har russen tatt av mer enn noen gang. Media er på hugget, og russetiden blir alltid, uten unntak omtalt som noe negativt. Men hvor ble det av alle de positive sidene ved russetiden?

Russefeiringen som det å dra til Ios virker helt skandaløst når i virkeligheten flertallet sitter igjen med en vellykket russetid med minner for livet, og det eneste vi hører om er fåtallet som har dratt feiringen for langt.

Les: Dropper Spider-Man etter Endgame suksess og reiser til en galakse lang, langt unna

Russetiden gir ungdommene mye positivt. De unge lærer både økonomi og det å ta ansvar. Høye tall inngår i russefeiringen, og budsjettet må være på plass. De stiller krav til hverandre, og samholdet blir sterkt. De lærer å ta vare på hverandre, og det å jobbe tett over tid med andre mennesker.

Feiringen sier russen er ment som «uskyldig moro», videre forteller de hvordan det alltid vil være hendelser som ikke er akseptable. Det er selvfølgelig noe som må tas tak i, men når det gjelder flertallet er dette et høydepunkt når det kommer til ungdomstiden.

Det ligger masse hardt arbeid bak det de har fått til, og Ios er bare en av godene. Øya er har mye dårlig omtale, men for russen er det en feiring uten like, der øya er full av ungdommer akkurat som de selv som vil feire avgangsåret og bare ha det gøy.

Kilder:

https://www.ba.no/debatt/meninger/russetiden-bringer-med-seg-mye-mer-positivt-enn-negativt/o/5-8-205111

https://www.aftenposten.no/norge/i/On7z4E/Politiet-om-Ios-braket–Skremmende-at-foreldre-sier-ja-til-slike-russeturer