Elever prøvekaniner for uferdig makkverk

0
1073

Jeg har uendelig med sympati for lærerne i Askerskolen som er nødt til å ta i bruk den nye, uferdige og rigide plattformen for kommunikasjon mellom elever, foreldre, lærere og skole. Stakkerne har fått en kort innføring i bruken av systemet fra Visma og en liste over det som er fortsatt står uferdig. 

Av en eller annen horribel grunn er ønsket at vi alle skal tres inn i en støpeskje kun egnet for de mest rabiate revisorer. Alt handler om kontroll og bevis, ingenting om tillit, ansvar og læring.

Les: Game of Thrones stjerne i skremmende National Geographic serie

Visma FLYT skole er ifølge «reklamen» løsninger som forenkler og effektiviserer skolehverdagen for skoler, elever og foresatte.

Samtidig blir systemet presentert for foreldre på denne måten:

– Vi er fullstendig klar over at det er inne i en testperiode og at det kan være noen problemer i forbindelse med det, men produktet er rett og slett ikke ferdig.

Jeg var selv tilstede på velkommen-møte for Nesbru Skole hvor følgende samtale foregikk mellom en foreldre og en lærer. – Husk bakteppet er at vi alle er livredde for å få for mye fravær på grunn av fraværregelen.

  • «Min sønn var på sykehus i går, men fikk ikke til å laste opp sykemelding, han gjorde sikker noe galt, har du tips»
  • «Vel, det burde gå greit, kanskje han kunne prøve igjen?, det enkleste er å ta et bilde av sykemeldingen med mobilen, lage en PDF fil, sende til din PC og så laste den opp»..
  • «Ah….. min sønn prøvde med mobilen…»
  • «..Ja det går ikke før neste år dessverre»
  • «Kan jeg be min sønn ta med en lapp på skolen i morgen? «
  • «Ja det går fint»

Med andre ord, vi er tilbake på stadiet hvor papirlapper er det enkleste.

Les: David Beckham sikter seg inn mot den største signeringen i verden

Og hva gjenstår?

Det er ingen mobil klient enda!! Den kommer først neste år, likevel tvinges alle til en løsning hvor man må benytte PC og ikke mobil for å gjøre det aller meste.

Det hele burde i det miste utsettes til en mobilklient er klar, men slik det ser ut nå, burde hele systemet kastes på sjøen og heller lage noe enkelt, som er tilpasset et læringsmiljø og ikke en fascistisk drøm om en skole hvor vi alle piskes til å bli gode slaver.

Vi anbefaler at noen går tilbake til tegnebordet og da noen andre enn folk som er vant til å lage programmer for revisorer.